Oikeanlainen verosuunnittelu säästää selvää rahaa laillisestiVerosuunnittelu

Toimenpiteet asiakasyrityksen ja yrittäjän verotuksen optimoimiseksi. Yrittäjän verosuunnittelun perusta on oikea yhtiömuoto.
Verosuunnittelu tarkoittaa myös veroseuraamusten ennakointia. Pyrimme estämään virheelliset tai lainvastaiset kuitit, mutta emme ryhdy verottajaksi. Näkökanta on aina yrittäjän puolella, mutta kerromme miten tässä voi käydä, jollei tehdä selvityksiä, kuitteja yms. oikein.

Verosuunnittelun perusta on oikea yhtiömuoto

Verosuunnittelu alkaa aina oikean yritysmuodon valinnalla. Jos olet vasta aloittava yrittäjä, sinun kannattaa miettiä yhtiömuotoa myös verosuunnittelun kannalta. Joissakin tapauksessa saattaa olla aiheellista myös yhtiömuodon muuttaminen.

Verosuunnittelu tilikauden aikana

Verosuunnittelua voi tehdä myös tilikauden aikana, jolloin sinun tulee tehdä suunnitelmallisia toimia tilikauden aikana. Nettovarallisuuden kasvattaminen on osa verosuunnittelua. Tämä vaikuttaa osinkojen voitonjakoon. Mitä suurempi nettovarallisuus on, sitä enemmän omistajayrittäjät voivat nostaa verohuojennettuja osinkoja.

Verosuunnittelu tilinpäätöshetkellä

Tilinpäätöshetkellä verosuunnittelussa tarkastellaan menoja, jaksottamista sekä poistoja. Poistot antavat mahdollisuuksia verotuksen tuloksen suunnitteluun.

Verosuunnittelu erityisjärjestelyissä

Joissakin tilanteissa yrityksen osakkeiden luovutukset ovat verovapaita. Nämä kannattaa ottaa myös huomioon verosuunnittelussa. Erityisjärjestelyjä ovat myös esimerkiksi yritysjärjestelyt sekä sukupolvenvaihdokset.

Erityisjärjestelyt vaativat usein huomattavan määrän aikaa. Laadukkaat ja asianmukaiset erityisjärjestelyt vaativat paljon suunnittelua.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää…

Ota yhteyttä