Saisiko olla kirjanpitoa vai kokonaisvaltaista taloushallintoa?

Karina StyborgYleinen

Oletko tietoinen, kumman palvelun saat tilitoimistoltasi tällä hetkellä.

Kirjanpitopalvelu sisältää lakisääteisen peruskirjanpidon ja ilmoitukset verottajalle. Tämä palvelu on asiakkaalle edullinen, mutta lisäpalvelut kustantavat erikseen. Tämä palvelu saattaa myös tuoda yllätyksiä tilikauden loppuun, jos lisäpalveluna tuotettuja jaksotuksia ei ole tehty tilikauden aikana. Eikä ennakkoverojen riittävyyttä ole tarkasteltu pitkin vuotta. Suuri tulos tai suuri tappio saattaa näkyä vasta tilinpäätöksen ollessa valmis.

Taloushallinto on kokonaisvaltainen konsultoiva palvelu. Ammattilainen tekee peruskirjanpidon lisäksi kuukausijaksotuksia sekä huomauttaa mikäli ennakkoverot ovat liian matalat tai liian isot. Tämä palvelu on yllätyksetön, koska kirjanpito tehdään koko ajan tilinpäätöstasoisesti. Taloushallinto palvelu kustantaa asiakkaalle enemmän kuin peruskirjanpito. Palvelun arvo onkin ajantasaisesti tuotetussa palvelussa sekä konsultoinnissa.

Entä palkanlaskentaa vai kokonaisvaltaista palkkahallintoa?

Palkanlaskenta on peruspalkkojen laskentaa, jossa pidämme huolen lakisääteisistä pidätyksistä ja ilmoituksista verottajalle sekä tulorekisteriin. Peruspalkanlaskentaa tehdään asiakkaan toimittaman materiaalin mukaisesti. Peruspalkanlaskenta on edullinen ratkaisu, mikäli itse pidät huolta työehtosopimuksen tulkitsemisesta ja ylitöiden ja muiden lisien laskemisesta. Tämä palvelu saattaa tuoda yllätyksiä, mikäli kaikkia lakisääteisiä ja työehtosopimuksen mukaisia eriä ole huomioitu työnantajan puolelta työntekijöille maksettavaksi. Jälkimaksut voivat olla isoja.

Palkkahallinto on kokonaisvaltainen ammattilaisen tuottama palvelu peruspalkanlaskennan lisäksi. Palveluun kuuluu työehtosopimuksen mukainen palkanlaskenta, vuosilomalaskenta, konsultointi, poissaolojen seuranta, kelahakemukset, liiton jäsenmaksujen tilitykset ja ilmoitukset. Palvelu kustantaa asiakkaalle enemmän kuin peruspalkanlaskenta. Palvelun arvo onki täsmällisesti tuotetussa palkanlaskennassa ja konsultoinnissa.

Ohjaamme asiakkaamme aina oikean ja tarpeellisen palvelun äärelle.

Ota yhteyttä!

Karina Styborg

Kirjanpitäjä, yrittäjä

040 097 9927